tisdag, maj 31, 2011

fångad av en stormvind

hörni, kan man bli kär i ett väder så är jag nog upp över öronen kär just nu!
fast det blåste orkan där ute och jag stundvis var tvungen att hoppa ner från cykeln och gå en bit för att ta mig framåt när jag cyklade hem från jobbet - det gör mig inget! jag gick/cyklade med ett stort leende på läpparna. varmt fick jag också, svettades t.o.m. lite, fastän jag inte hade så värst mycket kläder på mig.
visst, vi hade varmt väder här för några veckor sedan, men på kvällarna blev det ändå kallt. inte som idag. idag har vi tropisk värme och nu visar min mätare ännu +23 och klockan är 22! om det inte vore för att jag ska upp före o6 imorgon bitti så hade jag gärna satt mig i parken här nedanför och bara njutit! (blir himla mycket utropstecken nu, men jag är så salig!)
kvällspromenaden med jewel kändes så mycket behagligare också. fastän det var lite tungt, för ryggen krånglar igen, så kändes det bara så underbart. solnedgången som är i startgroparna såg härligt medelhavig ut, synd jag inte hade med mig kameran!

men som sagt, till imorgon är det lovat regn igen. men nog var det ack så skönt att få uppleva den här dagen (ja, alltså förmiddagen och tiden efter jobbet) - i love summer!!! och imorgon är det juni, j-u-n-i! vilket innebär en massa skojsigt: powerpark, dop, min födis/nice run, midsommar och en massa annat där emellan - jag tänker picnic i parken, strandhäng, strampen, minigolf... är ni med?!

nu ska jag kolla 4d: världens överdådigaste tonårsbröllop och sen blir det date med sirdalud och john blund. puss* på er alla!  

*ja, jag är fortfarande salig!

om än bara för en stund...

idag, gott folk, är det sommar! sista maj och hejdundrande väder. visst, här över vasa ligger några moln, men det är varmt och behagligt och fastän det blåser lite så blåser det iaf inte kallt! ta väl vara på dagen om ni bara kan, imorgon är det lovat regn igen!
själv tar jag vara på dagen genom att utföra ärenden före jag åker på jobb, men först lite brunch.

dagen till ära invigde jag shorts- och flipflops-säsongen när jag gick ut med hunden, och kunde genast konstatera att mina ben desperat behöver lite mycket sol! vill inte ens sätta in ett foto på hur det såg ut, med risk för att hamna på den här bloggen xD jag menar, man vill ju vara representabel!

nåja, än en gång, njut om ni kan av den här dagen - snart är sommaren förbi i ett huj*!

*2½-3mån går rätt snabbt i vuxen ålder...

måndag, maj 30, 2011

cha ching



har tjänat nästan 1oo€ på syrrans garderob nu. bara jag skulle få ivägpostat allt också så att pengarna kan börja rulla in på kontot :) blir nog en trip via posten imorgon före jobbet!

ppp

as in peppad (för) powerpark!

så här såg det ut ifjol:
och nu på torsdag smäller det igen! minimani firar 25år och bjuder samtliga mm's på en hel(g)dag på powerpark, med mat, åkband och gocart-tävling. hoppas ryggen (och nacken) tillåter många, härliga, kittlarimagen-åkturer!

ser fram emot att få träffa söta sara också. har träffat henne en gång, när jag köpte en kappa av henne i vintras, men det var en så kort stund. nu kanske vi har mer tid över att prata och lära känna varandra (mer än vad man kan via bloggar). hennes sambo har just börjat jobba hos oss, och därmed kommer båda två att åka bergodalbana hela dagen lång på torsdag, eller hur sara?! :)

måndagsnöje

anna abreu feat. redrama - worst part is over

gissa vad jag gör!?
sätter upp mer kläder (xs-xl!) till försäljning på syrrans garderob. det är vad jag gör. och lyssnar på musik som får mig att nynna.
vad gör du?!

back at work

och det snurrar lite smått i mitt huvud. tror det beror på att jag hamnar att stå med huvudet uppåt rätt mycket, dvs nacken böjd lite bakåt, när jag fyller på tobak. men det ska nog gå. dryga 1½h avklarat nu, så det är ju en bit kvar. men sen får jag fara hem och vila. det ser jag fram emot!

hur har er vecka börjat?! vet ni, snart är det juni, fatta hur tiden går!!!

söndag, maj 29, 2011

goodnight...

ryan leslie - sunday night

konstigt ljust ute. efter en grå helg har solen kommit fram ikväll. men mer regn lovat imorgon.
yr i huvudet av kvällsmedicin, så skönsjungande ryan får avsluta kvällen för min del. hoppas ni sover sött, små grisar där ute! <3

rainy sunday

little west - rainy sunday


har i etapper  städat min wc idag. fastän den är minimal ryms där ändå massvis med saker. (alltsomallt tog det 3h, med längre pauser emellan) en hel del åkte i skräpkorgen, annat fick nytt ställe att förvaras på. ordning och reda där numera, och det firar jag nu med lotta på bråkmakaregatan på tv.
oj om jag ännu skulle få upprätt i sovrummet, där ligger kläder huller om buller efter min utrensning till syrrans garderob! men först lite medicin och sen ser jag vad jag klarar av ännu ikväll... risken är dock stor att projekt:sovrum lämnar till en annan dag. måste komma ihåg att vila, ska ju försöka i jobb imorgon!


edit. hann bara se lite av slutet på lotta-filmen. men nu kommer fler barnfilmer på bonus-kanalen så jag klarar mig :)
edit2. blir nog bara soffhäng resten av kvällen. men först ut med lite skräp och samtidigt en sväng med hunden...

lördag, maj 28, 2011

i'm no fashionista

gud så skönt att man inte är en fashionista eller någon a-list celebrity. jag har aldrig använt mycket smink, till vardags mascara och eventuellt lite solpuder om jag känner mig blek.
men tänk om man skulle känna sig tvungen att sminka sig och fixa håret och välja outfit ett par timmar bara för att gå efter en mjölk till närbutiken!
så här såg jag ut just när jag gick den korta biten till närmaste r-kiosk för att lämna in min lotto-rad (som följt mig nu i 12 år! har som mest haft 4 rätt, och det är ju minimi för att man ska vinna, om man inte spelar med plus-systemet) men anyhow, så här såg jag ut:
grå huppare och collegebyxor, blå varm snood som värme på nacken, håret instoppat i huvan och nya glasögonen på. no fuss. ändå kändes det som att det bättre folket som satt och drack sitt dyra vin på ernst tittade på mig med förakt. but i couldn't care less! det är så här jag trivs bäst, i myskläder. en onepiece/jumpin vore ju idealiskt för mig, men med priserna dom ligger på så kan man ju bara drömma!
nu säger jag och baby-jewel godkväll, tar fram maltan ur kylen och kollar lite tv, tills medicinen kickar in och jag somnar...

the mill sessions

ja, jag sa jag skulle pausa idag. men har sovit bort hela dagen så nu är jag igång igen. stel i nacken fortfarande och huvudvärken kommer smygandes tillbaks, eftersom jag inte tagit medicin på några timmar.

men tänkte egentligen bara tipsa er om ett program som kommer på the voice om en halvtimme, the mill sessions - idag med laura närhi.
jag var testperson för pilotprogrammet här i vintras och tyckte det var ett mysigt koncept. passar exceptionellt bra en grå lördagkväll som denna. allt som fattas är något gott att mumsa på, tur att jag var förutseende och orkade laga malta a'la lchf med inspiration från emmas blogg, här för en dryg timme sen, när jag äntligen vaknade ur min dagslånga vila.

så sånt en lördagkväll. hoppas ni andra får göra massor skojsigt ikväll!

syrrans garderob

har satt upp mer kläder till försäljning på syrrans garderob. följ länken eller sök på jewel!

dizzy

pausar från bloggandet idag tror jag. är lite yr i bollen. men ville bara droppa in och berätta att jag nog lever.

fredag, maj 27, 2011

3h senare

fick vänta 2h på hvc. 3 läkare och 15 före mig i kö. får inte ihop matematiken där hur det kan ta så länge. men man är ju van.
blev ordinerad att ta sirdalud och voltaren till natten och om det behövs även några dagar framöver. stretcha nacken så gott det går. styvheten kan vara kvar i upp till två veckor sa läkaren. not nice. men tror på att en dunderkur ska hjälpa snabbare!
dock hade jag ju inga voltaren hemma, som jag trodde (eller iaf hittade jag inte i medicinlådan, kan hända det finns i sminkväskan eller annanstans, men det får jag söka imorgon istället, alternativt hämta ut från apoteket, recept borde jag nog ha kvar). nu lite mat i magen (ost och gurka dippat i cremé fraiche - för jag orkar inte göra riktig mat och det finns knappt något sånt i kylskåpet heller) och 1-2 sirdalud och sen lär jag slockna på två röda.

imorgon ska jag massera nacken så gott det går, ta det lugnt och knapra piller. vad ska du göra i helgen?! :)

dagen som kunde ha blivit min sista, forts. följer...

vaknade idag upp med grym huvudvärk och ju längre dagen gick tillkom värken i nacken också. kunde inte ändå sätta ihop 1+1, tänkte bara att det var en vanlig huvudvärk och att jag kanske sovit i någon konstig ställning.
på jobbet fick jag dock höra att det högst troligtvis kommer från i onsdags. (för jag bromsade ju väldigt hårt och väldigt snabbt...)
så nu försöker jag få någon att komma med mig till hvc för jag kan nog inte jobba i helgen om den här värken inte försvinner, vilket den inte tycks göra med ibumax6oo.
har 3h kvar på jobb, men det är ok för mig att fara tidigare, och en turare till helgen är också redan fixad. nu fattas bara en riddare på vit häst som tar mig till hvc, för i regnet vill jag inte börja cykla. och vet inte om jag skulle våga ändå, så pass vimsig är jag.
inte undra på att jag kände mig full igår när jag gick på stan...
och nu fick jag klartecken från min plastmorsa som kommer och hämtar mig.
uppdaterar senare, vad läkaren har att säga...

torsdag, maj 26, 2011

tomorrow, come what may...

jamie woon - tmrw


inte ett dugg trött. inget på tv. har surfat tillräckligt idag. hur ska jag lösa det här... tur man inte ska upp i ottan imorgon. dvs kvällsjobb kallar och helgen spenderar jag också på jobbet. ledig nästa gång på torsdag. vilket känns som om en evighet. den torsdagen, som ju är en röd dag, spenderas dock även den med arbetskamraterna, på powerpark! så det kan ju nästan ses som en arbetsdag. och då är jag ju ledig nästa gång först nästa veckas söndag.

men nu då. ja, kanske jag skulle orka se van wilder3, fast den känns cheesy... jag brukar gilla high school-filmer (alltså inte hsm! utan vanliga hederliga komedier som utspelar sig i en amerikansk high school) men den här lyckas jag inte fastna för...

anyhow. sov gott mina söta, kom ihåg att ta hand om varandra!
sergio mendes & wanda de sah - so nice (summer samba)

thanks scottie

förirrade mig till stan idag. skulle se på skor. hittade inga jag gillade. fyndade dock annat. kom hem med ett par jeggings (jim&jill), ett par jeans (h&m), en tunn stickad tröja (jim&jill), en jeansskjorta (jim&jill) och ett par läderflipflops (aukia). allt för under 6o€.

summer dreams

kayo - sommar

i sommar vill jag göra ett photoshoot på en sommaräng.
virkat, vitt, vackert.
fagra flickor.
gryning och/eller skymning.
dagg och dimma.
strålande solsken.
inspirerat av detta:
pics: google

gjorde ett halft tafatt försök ifjol. det var oplanerat. och det var över på ett par minuter. det såg ut så här:
denna gång vill jag ha all tid i världen. och rätt utrustning. och rätt rekvisita.
därmed söker jag nu frivilliga modeller. söker virkade klänningar och toppar (även annat i skira tyger funkar!). söker även assistent som har en bil och tid över att leta perfekta ängar :)
kom med förslag om du vet någon/något som skulle vara perfekt för detta. tips på locations tas också emot, så jag kan kolla upp i god tid.
tackar på förhand. och önskar sommaren kommer snart!

onsdag, maj 25, 2011

sneak peek: foureyes

fick mina glasögon jag vann på lensway. det blev dom jag funderade på och jag är supernöjd. för tillfället är dom utan styrka. alltså fake. hittar jag något billigt erbjudande (syntest+linser) någon gång kommer jag högst troligtvis fixa nya glas.
hiss eller diss?!

dagen som kunde ha blivit min sista

11:23 idag kunde jag ha dött.
eller blivit allvarligt skadad.
jag körde längs sundomvägen, på väg att föra brors bil åt min svägerska som skulle iväg på ärenden och jag skulle sitta barnvakt under tiden.
i den lilla backen ner mot söderfjärden, efter att cykelvägen slutat, stod en mindre lastbil (eller var det en traktor med släpkärra, minns inte riktigt för jag blev så skärrad). den stod liksom mitt i s-kurvan som finns där. mitt i allt kom en bil körande förbi den, på min sida av vägen alltså. jag var tvungen att tvärbromsa.
tur att
a) jag hade ögonen framåt
b) jag inte hade någon bil bakom mig
c) jag var så snabb på bromsen
jag kunde inte ens tuta åt galningen, så skrämd blev jag. med gråten i halsen körde jag i snigeltakt den lilla bit som var kvar. senare kom nog tårarna också.
fatta hur nära det var!

dagen som kunde ha blivit min sista avslutas med en fet, kolhydratrik pizza och en lonkero. och lite choko som efterrätt. bara för att.
imorgon börjar resten av mitt liv.

tisdag, maj 24, 2011


but this is more like it:

bäst en tisdagskväll

sveriges värsta bilförare.
ett (eller rätt många faktiskt) gott skratt i all min ensamhet, jewel fattar tyvärr inte hur underhållande programmet är och har gått och sova på toalettgolvet.
men jag, ja jag fnissar vidare. med inslag av ett och annat gapskratt.

stormen som försvann

jag hade väntat mig värsta störtregnet hela kvällen, eller åtminstone mörk och dyster himmel. men ser du, det ville inte vädergudarna. solen skiner ju! fastän det blåser orkan.
blev ändrade planer även för mig. blev upphämtad av bror min och åkte en sväng ut till sundom, luktade på liten baby en stund och åkte sedan med busigaste gudsonen och min far först längst ut på söderfjärden för att hämta en släpkärra av äldsta kusinen och sedan in till stan till k-rauta där far min köpte några saker till villan.
så sånt.
ledig imorgon. då ska jag agera taxi-chaufför och barnvakt om vartannat. det blir nog bra så!
nu blir det en kvällspromenad med hunden - tror vi tar en helt annan väg än vanligt, långt bort från huset på andra sidan gatan i alla fall.

när stormen står för dörren

eller ja, stormen är nog här redan. dom träd jag ser genom fönstret (här från min plats nerbäddad i soffan) svajar oroväckande. emellanåt piskar det regndroppar mot balkongsfönstret och takplåten bullrar på så hårt att jag undrar om det är herr åskar som är på besök.
men ändå är det förvånansvärt ljust ute.

hur som haver tror jag att det blir en myskväll-deluxe här hemma.  tror jag kommer att kolla nån film i skenet av levande ljus ikväll. eller vänta nu, är det för höstigt?!

måndag, maj 23, 2011

en av mina värsta farhågor har besannats

kommer ni ihåg när jag skrev om schäfern som bor här nära oss?!
på kvällspromenaden just träffade vi på en king charles som bor nere på strandgatan och som jewel alltid bara måste få hälsa på när vi ses - hon såg hunden 1oom bort och vägrade röra på sig förrän dom kom ikapp oss och hon fick hälsa :)
nåväl. matte (har tidigare bara sett hunden med husse) berättade om schäfern, när vi gick förbi huset där den bor. hon ville varna mig, och jag tackade förstås, men kunde berätta att jag är mycket medveten om problemet. att jag kommit ihop mig med ägaren tidigare. så berättade hon vad jag länge väntat skulle komma. schäfern har bitit två andra hundar! ägaren var så pass mänsklig (svårt att tro) att han betalade för veterinär-utgifterna, och saken har polisanmälts, men att göra det rätta (enligt dom flesta hund-ägare och även säkert icke-hundägare) och avliva schäfern, nej se det går inte. inte heller håller han schäfern kopplad. nejnej. frisbee-kastandet fortsätter. i en lekpark. inte en hundpark. och polisen menar att dom inget kan göra. hmm, det finns en lag på att hundar ska hållas kopplad i bostadsområden. punkt.
det är så man blir ledsen.
nu kommer jag nog att tänka två gånger innan jag går förbi deras hus med min älskade juvel.
hui och fy för såna hundägare som tror sig äga världen.

och jag menar inte att dra alla schäfrar över en kam. det är denna schäfer i kombination med en arrogant husse som gör att jag kokar över lite grann.

katter söker hem

hjälp mig och en gammal bekant att hitta nytt hem åt två steriliserade, rumsrena, innekatter - pga tilltagande allergi-problem ges dom bort. på köpet fås rikligt med tillbehör. katterna är vana med barn och hundar men passar även utmärkt som sällskap och kärleksbarn åt någon ensam individ.
det är alltså:
8åriga iines
och
6åriga pamela
som söker hem.
hör av dig åt mig eller arto (o414624364) om du är intresserad! fler bilder kan fås via e-mail om du vill se mera, och att åka och hälsa på är också möjligt!
mjau!

välkommen #9

för er andra (och ni är rätt många) som inte följer mig via bloglovin' - följ länken här uppe till höger och följ mig via bloglovin' du också!
läser du många bloggar är bloglovin' ett ypperligt redskap - du får samlat alla bloggar på en och samma sida, istället för att ha en massa bookmarks, och du kan sortera bloggarna i olika grupper, som tex mode, mat, vänner osv.
bara ett tips så här på måndag kväll :)

moody monday

imorse när jag cyklade till jobbet var det strålande solsken (ja, eller solen hade ju knappt stigit upp än...) från klarblå himmel, fåglarna sjöng ikapp och det var friskt i luften. nu är det ju helt rysligt grått där ute, så jag kände mig tvungen att flytta min cykel under tak - risken för regn är väl rätt stor nu.
det passar ju helt utmärkt att idag spendera 9h på jobbet istället för 6h som jag vanligtvis gör på måndagar. dvs en timme vanlig arbetstid kvar, följt av säkerhetsskolning 1h + palaver 2h. hoppas jag hålls vaken ;)

hur har er vecka börjat?!

söndag, maj 22, 2011

jewel och jag var ju på match show idag. det gick nu så där. ringrostiga var vi båda och jewel var garanterat bland dom äldsta om inte t.o.m. äldst. och så här såg det ut:
och ja, jag hade samma topp som igår kväll. i love it.

2oK jej!

jag frågade tidigare hur jag ska fira att vi gått över 2ok här på bloggen. det drällde inte precis in förslag. jag hade tänkt mig någon tävling. eller något tema på inlägg. eller frågestund. eller vad som helst. ett förslag fick jag dock;
jean efterlyste bilder på mig. men eftersom jag inte trivs framför kameran, står mycket hellre bakom den, så blir det som det blir. få foton på mig dvs. här har ni iaf ett. med något som tydligen kan klassas som min favorit-posé, eller -min kanske vi ska säga.
"goda vänner och vilda rosor kommer alltid tillbaka..."

tprt and jlkprt in pictures

så såg det ut at the new casa. stilrent och fint. precis som hon som bor där.
jag såg ut ungefär så här. med kort(!) hår och nytt smycke och topp.
mira var som vanligt hottast i stan.
det var en vacker natt i vasa.
valon kunde inte fixa in oss på teini-krogen nummer ett.
men vi kom in ändå (utan att betala, shhh!) och hade roligt.
mysigare än santeri finns nog inte.

ett opublicerat foto

årets första picnic: långfredagen

standing in a crowd - feeling all alone

lördag, maj 21, 2011

tprt

ke$ha - blow

jag och ett finger med brännskador plus en halv skog sticker iväg på inflyttningsfest nu.

ps. glöm inte match showen imorgon!

watch that clock

"hela tiden vet jag nånting, men ibland vet jag allting..."